Medlemsinformation

Välkommen till Uppsala Slalomklubb! 

USLK välkomnar barn och ungdomar som är intresserade av att träna alpin utförsåkning.

För att träna med klubben skall du ha kommit så långt i din skidåkning att du själv klarar av att åka lift och ta dig ner för backen. Vi rekommenderar att man ska ha fyllt 6 år.

Tillsammans med USLK blir du snabbt en mycket god skidåkare. Vi vill dock poängtera att USLK inte bedriver skidskola, utan är en tävlingsklubb som tränar och tävlar i alpin utförsåkning.

USLKs hemmabacke är Uppsala Alpina Centrum, eller i dagligt tal: Sunnerstabacken. Där är det full aktivitet med träning måndag-torsdag på kvällstid. Backen har normalt öppet mellan jullovet och månadsskiftet mars/april. Träning i backen startar efter jullovet. 

Aktivt medlemsskap i USLK innebär ett åtagande om att vara liftvakt minst 3 gånger per säsong. Liftvaktstjänsten är en mycket viktig inkomstkälla för klubben. Förutom pengar ger det USLK även möjligheten att disponera backen (även parken) mån-tors kvällar.

I tillägg till träning på skidor erbjuds barmarksträning både inom- och utomhus flera gånger i veckan. Man kan säga att USLK i någon mening ”kompenserar” bristen på stora berg på hemmaplan genom att satsa hårt på fysträning. Ett bra sätt att känna på och börja med slalomträning är klubbens slalomskola. Information om denna finns på laget.se/uslk. Tanken är att man efter slalomskolan skall kunna gå in i klubbens ordinarie träningsgrupper.

Uppsalaslätten är dock en utmanande miljö för vänner av alpin skidåkning, och det innebär att mycket träning och tävling måste förläggas till orter med större berg och längre vintrar. Det gör klubben i form av ett stort antal träningsläger dels i egen regi och dels tillsammans med andra klubbar. Lägersäsongen börjar för många av klubbens åkare redan på höstlovet då resan går till Sölden, sedan följer ”teknikläger”, ”familjeläger”, ”lucialäger” och ”fartläger” innan juluppehållet. Tränare och åkare på plats i fjällvärlden över jul/nyår/sportlov brukar se till att det blir träning då också. Lägren är en bra chans att träffa nya kompisar och för föräldrar att lära känna varandra.

Tävlingssäsongen startar i januari och det blir tävlingar ungefär varannan helg fram till sportlovet. Några i hemmabacken, några i Mälardalsområdet och några i fjällen. Med allt detta sagt om läger och träning; man deltar i så mycket man vill eller orkar. Dock är det en målsättning att alla åkare deltar i åtminstone en tävling under en säsong.

Vår klubb bygger som alla andra idrottsföreningar på ett aktivt engagemang från våra medlemmar (åkare och föräldrar) och alla är lika viktiga.

Åldersgruppindelning:

U8:                 Barn som fyller max 8 år under det år som vårsäsongen inträffar.

U10:               Barn som fyller 9 eller 10 år enligt ovan.

U12:               Barn som fyller 11 eller 12 år enligt ovan 

U14:               Barn som fyller 13 eller 14 år enligt ovan

U16:               Barn/ungdomar som fyller 15 eller 16 år enligt ovan

U18/FIS-åkare: Åkare äldre än 16 år som fortsätter att träna och tävla för USLK.

Hemmaåkarna: Något äldre åkare, ofta föräldrar, som tycker det är kul att åka bana, och som tränar dels på klubbens läger då tillfälle bjuds och dels på fredagkvällar i hemmabacken.

Träningstider i backen

U8+U10:             måndagar och torsdagar kl. 18.00-19.30

U12:                   tisdagar och torsdagar kl. 18.00-19.30

U14+U16+U18:   tisdagar, onsdagar och torsdagar kl. 19.30-21.00

Hemmaåkarna:    fredagkvällar

Utrustning vid träning och tävling

Godkända skidhjälmar skall användas i samtliga discipliner. Godkänd skidhjälm skall vara CE märkt enligt svensk standard.

Hjälm med skyddsbåge får bara användas vid träning/tävling på långkäpp. (U12 och uppåt)

Ryggskydd är obligatoriskt vid träning och tävling och något vi starkt rekommenderar vid all skidåkning.

I november varje år arrangerar USLK en skidbytardag där både medlemmar och allmänhet kan lämna in och köpa begagnad skidutrustning, ett bra tillfälle att komplettera och byta till större storlekar t ex. Det är även ett bra tillfälle att prata utrustning med kunniga tränare och åkare.

Så här gör du för att bli medlem

 Gå in här och fyll i dina uppgifter.

Välkommen!